KOLACJA „POLISH CHEF” 07 - 06 - 2018

Drodzy goście, niezmiernie nam miło poinformować Was, że już 23 czerwca w Restauracji Grape odbędzie się pierwsza kolacja POLISH CHEF .

Cała kolacja ma na celu promocję polskiego produktu regionalnego, pokazanie świeżości
oraz sezonowości na talerzach oraz uświadomienie że Polska ma swoją kulturę kulinarną, która
jakością oraz smakiem w żadnym stopniu nie ustępują homarom, trufli oraz krewetkom.

Będziecie mięli okazję skosztować 10 - daniowej kolacji degustacyjnej wraz z degustacją naszych
regionalnych win od polskich producentów!

W ten wyjątkowy wieczór gościem honorowym będzie Daniel Watkins – Szef Kuchni w restauracji Ravens Southend on Sea w Wielkiej Brytanii.
Ogromnym sukcesem dla Daniela było Wyróżnienie Bib Gourmand -
nadawane przez kulinarny przewodnik Michelin, które otrzymała restauracja The Anchore, w której
był Szefem Kuchni. Bacznie obserwując pracę Daniela można śmiało stwierdzić, że otrzymanie
gwiazdki to tylko kwestia czasu.

Gotować dla Was będą :

-Patryk Stafin - młody kucharz, mieszkający w Kopenhadze. Po ukończeniu szkoły gastronomicznej wyjechał do Wielkiej Brytanii i tam rozpoczął profesjonalną karierę jako kucharz. W restauracji The Grove pracował z Danielem Watkinsem co miało ogromny wpływ na rozwój jego kariery. Fascynat kuchni nordyckiej , zawsze otwarty na nowe techniki gotowania, uwielbia testować, eksperymentować i ciągle próbować czegoś nowego.

- Łukasz Dudziński - - Szef Kuchni z wieloletnim doświadczeniem, prowadził restauracje takie jak
Jezioro Łabędzie czy The Savoy - jedna z najsłynniejszych historycznych i luksusowych restauracji
w Wielkiej Brytanii. Obecnie prowadzi Grape Hotel & Restaurant we Wrocławiu.
Wykorzystuje najnowsze techniku gotowania, lubi bawić się smakami, eksperymentuje i dba
o detale. Jego dania zawsze zaskakują formą podania.

- Kamil Kędzierski – uczestnik programu „Top Chef”. Najważniejsze dla niego w gotowaniu jest
smak, technika, wygląd i dokładność. Jego kuchnia jest bardzo esencjonalna. Gotuje tylko z
produktów dostępnych w Polsce. Dopracowuje swoje dania i jest pewien ich jakości.

-Dariusz Antończyk- Szef Kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem, które zdobywał poprzez
ciężką pracę, pochłanianie literatury kulinarnej, praktyki oraz staże u takich autorytetów jak Robert
Trzópek czy Wojciech Amaro. To wizjoner, pasjonat i odkrywca nowych smaków. Jego uwaga zwrócona jest na kuchnię polską z mocnym akcentem regionu Dolnego Śląska.

-Michał Szczepański – kucharz młodego pokolenia, swoje doświadczenie zbierał w poznańskich restauracjach, między innymi w nagradzanej restauracji „ Hugo”. Miał zaszczyt gotować dla premiera Wielkiej Brytanii oraz wielu innych osób znanych ze świata polityki i sportu. Obecnie jest Szefem Kuchni w restauracji Herbarium.
Ogromny nacisk w swojej pracy kładzie produkty od regionalnych dostawców.
W sztuce gotowania używa dawno zapomnianych już składników oraz metod ich przygotowania.

ZASZCZYCĄ NAS RÓWNIEŻ :

-MATEUSZ CZEKIERDA
-DAMIAN WAJDA
-ADAM MARCINKOWSKI

TO BĘDZIE NIEZAPOMNIANY WIECZÓR! NIE MOŻE CIĘ ZABRAKNĄĆ !
ILOŚĆ MIEJSC JEST BARDZO OGRANICZONA .
ZAPRASZAMY DO DOKONYWANIA REZERWACJI:

tel. 71 73 604 00
e-mail: biuro@grapehotel.pl
lub osobiście w recepcji hotelowej przy ul. Parkowej 8