Witamy w Grape Restaurant witamy

Grape Restaurant wita Gości w przedwojennej, odnowionej willi na ulicy Parkowej, w sąsiedztwie Hali Stulecia, Parku Szczytnickiego i Ogrodu Japońskiego.
To tutaj łączą się miłość i pasja do gotowania.

Szef Kuchni

Autorskie menu Szefa Kuchni, Łukasza Dudzińskiego, przygotowywane jest z selektywnie wybranych składników, pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Dbając o szczegóły i najwyższą jakość używanych produktów, wykorzystuje on najnowsze techniki gotowania, tworzy menu, które zaskakuje i wywołuje podziw.

ŁUKASZ DUDZIŃSKI

Szef Kuchni z wieloletnim doświadczeniem, prowadził wiele znanych i docenianych restauracji w Polsce i za granicą, m.in.: warszawską, wielokrotnie nagradzaną, restaurację Jezioro Łabędzie czy choćby kuchnię w jednym z najsłynniejszych historycznych i luksusowych hoteli na świecie The Savoy w Wielkiej Brytanii. Obecnie prowadzi luksusowy Grape Hotel and Restaurant we Wrocławiu. Jego kuchnię cechuje dbałość o detale i najwyższą jakość używanych produktów, wykorzystuje najnowsze techniki gotowania, lubi bawić się smakami i zaskakiwać Gości nietypowymi połączeniami składników czy formą podania.